Постојат повеќе причина да носите очила за сонце и во зима

Многу луѓе не сакаат да носат очила за сонце во зима, а за други е збунувачко зошто би служеле очилата кога нема силно сонце туку сивило и снег. Постојат повеќе причини, а ние ќе ви посочиме неколку:

– Ве штитат од УВ зраците што се исто така силни и во зимските денови.

– Oчилата ги штитат Вашите очи од ветар, прашина.

– Најголема причина за главоболка е не носење соодветни очила за сонце.

– Снегот има изразена рефлективна улога, сигурно ги стегате очите од белината.

– Носењето очила помага да не го допираме лицето, посебно очите.

Нека зимата не Ве бојкотира да носите очила за сонце, очилата се безвременски аксесоари во секој период на годината.

Сподели
Facebook
Twitter
LinkedIn